24/08/2021 24/08/2021 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών, η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον περικαλλή προσκηνυματικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο κειμήλιο η χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας την οποία διέσωσαν οι ευλαβείς πρόσφυγες της Παλαιάς Ηρακλείτσης της Ανατολικής Θράκης. Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 τελέσθηκε ο...
24 Αυγούστου, 2021 - 12:18
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2021 - 12:24

Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών: Προσκύνησαν την χαριτόβρυτη Εικόνα της Παναγίας

Διαδώστε:
Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών: Προσκύνησαν την χαριτόβρυτη Εικόνα της Παναγίας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών, η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον περικαλλή προσκηνυματικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο κειμήλιο η χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας την οποία διέσωσαν οι ευλαβείς πρόσφυγες της Παλαιάς Ηρακλείτσης της Ανατολικής Θράκης.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 τελέσθηκε ο Εσπερινός της Απόδοσης της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αναφερόμενος στην απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Μπένο. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Στις ακολουθίες προσήλθαν πλήθος πιστών προσκυνητών, με επικεφαλής τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Καβάλας τηρώντας τα μέτρα προστασίας των αρχών για την πανδημία.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων