06/12/2019 06/12/2019 Τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας τον Θαυματουργόν πανηγύρισε η Ελευθερούπολη στον εορτάζοντα ιστορικό, υπόσκαπτο και κατανυκτικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Το εσπέρας της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου 2019 ετελέσθη Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 15:08

“Ο Άγιος Νικόλαος είχε δοθεί ολόκληρος στη διακονία των αδελφών”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Νικόλαος είχε δοθεί ολόκληρος στη διακονία των αδελφών”

Τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας τον Θαυματουργόν πανηγύρισε η Ελευθερούπολη στον εορτάζοντα ιστορικό, υπόσκαπτο και κατανυκτικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το εσπέρας της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου 2019 ετελέσθη Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος, αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ήτοι Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από τον ιερό Κλήρο της πόλεως. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στην τιμή προς τον Άγιο Νικόλαο.

Στις ως άνω ιερές ακολουθίες παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και πλήθος ευλαβών πιστών που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη δεξίωση προς όλους στο Πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων