04/03/2024 04/03/2024 Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε, την Β΄ Κυριακή του Τριωδίου, την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Παγγαίου. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες δύο νέους της ενορίας, τον Λάμπρο Καλούδη και τον Νικόλαο Δελησάββα. Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Μπένου,...
04 Μαρτίου, 2024 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 14:01

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως χειροθέτησε σε Αναγνώστες δύο νέους της ενορίας Αγίου Γεωργίου Παγγαίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως χειροθέτησε σε Αναγνώστες δύο νέους της ενορίας Αγίου Γεωργίου Παγγαίου

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε, την Β΄ Κυριακή του Τριωδίου, την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Παγγαίου. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες δύο νέους της ενορίας, τον Λάμπρο Καλούδη και τον Νικόλαο Δελησάββα.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Μπένου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Παπαδάκη, του π. Γεωργίου Στρατήρου και του Διακόνου της Μητρόπολης π. Αθανασίου Γουσίδη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Ποιμενάρχης προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, με θέμα την Ευαγγελική περικοπή του Ασώτου Υιού, τονίζοντας την βαθύτατη σημασία της.

Κυριακή του Ασώτου στο Ελαιοχώρι Παγγαίου 2024

Κατά τη διάρκεια της χειροθεσίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε περί του επίζηλου κάποτε οφφικίου του Αναγνώστου.

Τέλος στην σύντομη προσφώνησή του συνεχάρη τους νέους Αναγνώστες της Μητρόπολης για τον ζήλο τους και την πνευματική τους προκοπή υπό την μέριμνα του π. Αθανασίου Παπαδάκη ευχόμενος ο Θεός να τους αξιώσει να εισέλθουν στον ανώτερο κλήρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων