28/11/2019 28/11/2019 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, η ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Επικοινωνιακού – Επιμορφωτικού της Ιδρύματος για τον Ιερό Κλήρο με θέμα «Ο ρόλος της αποτελεσματικής επικοινωνίας ακρόασης και στον εκκλησιαστικό τομέα», στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος». Η Ημερίδα ξεκίνησε με...
28 Νοεμβρίου, 2019 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2019 - 22:44

“Ο ρόλος της αποτελεσματικής επικοινωνίας ακρόασης και στον εκκλησιαστικό τομέα”

Διαδώστε:
“Ο ρόλος της αποτελεσματικής επικοινωνίας ακρόασης και στον εκκλησιαστικό τομέα”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, η ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Επικοινωνιακού – Επιμορφωτικού της Ιδρύματος για τον Ιερό Κλήρο με θέμα «Ο ρόλος της αποτελεσματικής επικοινωνίας ακρόασης και στον εκκλησιαστικό τομέα», στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος».

Η Ημερίδα ξεκίνησε με σύντομη προσφώνηση του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την σημερινή ανάγκη επικοινωνίας των ανθρώπων – που η καθημερινότητά τους είναι γεμάτη προβλήματα – με τους κληρικούς, η οποία διαρκώς μεγαλώνει. Επισήμανε πως είναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζουμε κατάλληλα τους συνομιλητές μας (γενικότερα) επειδή δεν έχουμε γνώση ορθής επικοινωνίας αλλά και των τεχνικών με τις οποίες μπορούμε να κατανοήσουμε τον συνομιλητή μας με στόχο το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα. Κατόπιν παρουσίασε την ομιλήτρια της Ημερίδος κυρία Κατερίνα Χατζηδημητρίου, πτυχιούχο της Σχολής Δημοσίας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και με μεταπτυχιακό στην Αγροτική Οικονομία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ειδικευμένη σε τέτοια θέματα με πολυετή διδακτική εμπειρία στην επιμόρφωση ενηλίκων αλλά και πολυσχιδή κοινωνική προσφορά.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμος ο οποίος αφού έκανε αναφορά στην ανάγκη για συνεχή μάθηση σε διάφορους τομείς τόνισε την σπουδαιότητα της σημερινής ημερίδος με διάφορα παραδείγματα από τους Πατέρες της Εκκλησίας έως και σήμερα. Τέλος αφού ευχαρίστησε την εισηγήτρια κ. Χατζηδημητρίου Αικατερίνη και τους κληρικούς της Μητροπόλεως για την συμμετοχή τους, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας.

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε η κ. Χατζηδημητρίου η οποία με τρόπο σαφή και παραστατικό ανέλυσε το θέμα. Δεν παρέλειψε με διάφορες γραπτές ασκήσεις να εμπεδώσει τα επιστημονικά της διδάγματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο τέλος της ημερίδας οι συμμετέχοντες κληρικοί της Μητροπόλεως έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων