03/08/2022 04/08/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε φέτος την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 η ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εν Δαρδανελλίοις στον νεόκτιστο Ιερό Ναό επ’ ονόματι του Αγίου στο Οφρύνιο του Δήμου Παγγαίου, όπου οι πρώτοι κάτοικοι ήταν συμπατριώτες του Νεομάρτυρος. Επίκεντρο της εορτής η Τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου η...
03 Αυγούστου, 2022 - 21:22
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2022 - 1:09

Εορτή Αγίου Θεοδώρου των Δαρδανελίων στο Οφρύνιο Παγγαίου

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Θεοδώρου των Δαρδανελίων στο Οφρύνιο Παγγαίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε φέτος την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 η ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εν Δαρδανελλίοις στον νεόκτιστο Ιερό Ναό επ’ ονόματι του Αγίου στο Οφρύνιο του Δήμου Παγγαίου, όπου οι πρώτοι κάτοικοι ήταν συμπατριώτες του Νεομάρτυρος.

Επίκεντρο της εορτής η Τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου η οποία μεταφέρθηκε για προσκύνηση από τον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος, με θέμα τον Άγιο Νεομάρτυρα Θεόδωρο.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης εξέφρασε για ακόμη μια φορά την βαθιά του ευγνωμοσύνη και ευχαριστία προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο για την μεγάλη τιμή, ευλογία και χάρη τας οποίας μας επιδαψίλευσε, όπως χαρακτηριστικά είπε αναφερόμενος στην έλευση του Ιερού αυτού θησαυρίσματος στην πανήγυρη επί την ιερά μνήμη του Αγίου Θεοδώρου. Επίσης ευχαρίστησε τον ΑιδεσιμολογιώτατονΠρωτοπρεσβύτερο π. Παντελεήμονα Σταυρίδη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Οσίας Ξένης Νικαίας για την μεταφορά της Τιμίας Κάρας και την παρουσία του στις λατρευτικές συνάξεις της εορτής του Αγίου καθώς και τους δύο Συλλόγους των Δαρδανελλιωτών και Ερενκιωτών Νικαίας για την τιμητική τους παρουσία στο χωριό των προγόνων τους την ημέρα αυτή. Τέλος επαίνεσε το εφημέριο του Ιερού Ναού π. Εμμανουήλ Δολμά και τον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Αναγνωστόπουλο για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:
Η εορτή του Αγίου Θεοδώρου του εν Δαρδανελλίοις στο Οφρύνιο Παγγαίου 2022

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου των Δαρδανελίων στο Οφρύνιο Παγγαίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων