22/11/2023 22/11/2023 Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν και φέτος τα Εισόδια της Θεοτόκου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό στη Νικήσιανη Παγγαίου. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων και την παρουσία εκατοντάδων πιστών Χριστιανών, κατοίκων της...
22 Νοεμβρίου, 2023 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 17:35

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου στη Νικήσιανη Παγγαίου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου στη Νικήσιανη Παγγαίου

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν και φέτος τα Εισόδια της Θεοτόκου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό στη Νικήσιανη Παγγαίου.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων και την παρουσία εκατοντάδων πιστών Χριστιανών, κατοίκων της Νικησιάνης που προσήλθαν να ζητήσουν της Πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στο νόημα της εορτής. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στην κωμόπολη με επικεφαλής του λαού τις Πολιτικές Αρχές της περιοχής.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος  χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου όπου έψαλε κατά παλαιά τινά τυπική διάταξη, στο κέντρο του ναού τις αρχαίες Κατεβασίες των Χριστουγέννων, εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της επαρχίας.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος αναφερόμενος στη σημασία του Ναού στην Αγία ζωή της Παναγίας και των χριστιανών.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Εισοδίων της Θεοτόκου στη Νικήσιανη Παγγαίου 2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων