11/02/2019 11/02/2019 Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία. Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή Ιερέων της επαρχίας. Τον...
11 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2019 - 21:24

Στη Νέα Ηρακλείτσα ο Μητρ. Ελευθερουπόλεως

Διαδώστε:
Στη Νέα Ηρακλείτσα ο Μητρ. Ελευθερουπόλεως

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία.

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή Ιερέων της επαρχίας. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Νικολαΐδης.

Την κυριώνυμο ημέρα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό του εφημερίου της ενορίας Αρχιμανδρίτη π. Χριστoδούλου Αναγνωστοπούλου και δύο Διακόνων της Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος  μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο οποίος στη διδακτικώτατη και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στα πνευματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εορταζομένου Αγίου Χαραλάμπους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων