22/01/2020 22/01/2020 Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευγενίου του Τραπεζουντίου εορτάσθηκε στον ομώνυμο περικαλλέστατο Ιερό Ναό του Χορτοκοπίου Παγγαίου. Το εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου και την παρουσία πιστών κατοίκων...
22 Ιανουαρίου, 2020 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2020 - 11:44

Το χωριό του Χορτοκοπίου εόρτασε τον Άγιον του (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Το χωριό του Χορτοκοπίου εόρτασε τον Άγιον του (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευγενίου του Τραπεζουντίου εορτάσθηκε στον ομώνυμο περικαλλέστατο Ιερό Ναό του Χορτοκοπίου Παγγαίου.

Το εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου και την παρουσία πιστών κατοίκων του χωριού. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αναφερόμενος στον βίο των τιμώμενων Ποντίων Αγίων. Πριν την απόλυση της ακολουθίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου πέριξ του Ναού με επικεφαλής του λαού τις πολιτικές αρχές του τόπου.

Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Τον Θείο Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου αναφερόμενος στους εορτάζοντας Αγίους και τονίζοντας τη συμπόρευση της θρησκευτικής με την εθνική μνήμη.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση υπό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.

Η τοπική Εκκλησία και ιδιαιτέρως το χωριό του Χορτοκοπίου, έχει εξαιρετικό προνόμιο, αφού είναι από τις ελάχιστες περιοχές της πατρίδος μας, οι οποίες τιμούν τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου και των συν αυτό μαρτύρων Ουαλεριανού, Κάνδιδου και Ακύλα. Χάρις στου προγόνους του Χορτοκοπίου, οι οποίοι είχαν την ευλογημένη έμπνευση να ανεγείρουν αυτόν τον περικαλλή Ναό εις τιμή του Αγίου Ευγενίου για να συντηρήσουν ακόμα καλύτερα και τους εθνικούς και τους θρησκευτικούς δεσμούς με την πατρίδα των προγόνων τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων