03/12/2023 03/12/2023 Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε χθες τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου. Ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος υπό Ιερέων της επαρχίας και εξ Αγίου Όρους εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Διάκονο της Μητροπόλεως π. Ηλίαν Νικολέτον. Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον π. Ηλία καθώς και για...
03 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2023 - 15:55

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε χθες τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου. Ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος υπό Ιερέων της επαρχίας και εξ Αγίου Όρους εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Διάκονο της Μητροπόλεως π. Ηλίαν Νικολέτον.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον π. Ηλία καθώς και για το θεοσύστατο Μυστήριο της Ιερωσύνης. Τέλος κάλεσε τον νέο πρεσβύτερο να εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως στον Αμπελώνα του Κυρίου, διακονώντας αξίως τον λαό του Θεού.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε μελωδικότατα ο Γέροντας της Καλύβης Αγίων Αναργύρων Νέας Σκήτης Αγίου Όρους, Μοναχός Δαμασκηνός μετά της συνοδείας του.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου 2023

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων