30/04/2022 30/04/2022 Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 29 Απριλίου 2022, εορτάστηκε με εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως η πρώτη μεγάλη Θεομητορική Εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αντιφιλίππων πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της...
30 Απριλίου, 2022 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2022 - 17:25

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στους Αντιφιλίππους Παγγαίου

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στους Αντιφιλίππους Παγγαίου

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 29 Απριλίου 2022, εορτάστηκε με εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως η πρώτη μεγάλη Θεομητορική Εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αντιφιλίππων πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Πρωτ. Αθανασίου Παπαδάκη.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Συμεών Αποστολάκη. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αφού πρώτα αναφέρθηκε στην Θεομητορική Εορτή της Εκκλησίας μας, μίλησε επ’ ολίγον για τον π. Συμεών καθώς και για το θεοσύστατο Μυστήριο της Ιερωσύνης. Τέλος κάλεσε τον νέο ιερομόναχο να εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως στον Αμπελώνα του Κυρίου, διακονώντας αξίως τον λαό του Θεού.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων