24/10/2022 24/10/2022 Τον Αγιασμό για τη νέα χρονιά στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Θήρας, Αμοργού και Νήσων τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας. Η ακολουθία τελέστηκε παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικολάου Σιγάλα, ιερέων της νήσου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας κ. Γεωργίου Δαρζέντα, του Εφόρου...
24 Οκτωβρίου, 2022 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 9:14

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Θήρας

Διαδώστε:
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Θήρας

Τον Αγιασμό για τη νέα χρονιά στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Θήρας, Αμοργού και Νήσων τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας.

Η ακολουθία τελέστηκε παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικολάου Σιγάλα, ιερέων της νήσου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας κ. Γεωργίου Δαρζέντα, του Εφόρου της Σχολής κ. Νικολάου Βαρβαρήγου, του Διευθυντού αυτής κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε, των καθηγητών και των μαθητών της.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή πρόοδο στους σπουδαστές της σχολής, εξήρε τη σημασία της εκμάθησης της θείας τέχνης του ιερού Δαμασκηνού, καθώς δι’ αυτής διακονείται η ευταξία, η ευπρέπεια και η πνευματικώς νοουμένη μεγαλοπρέπεια της λατρείας της αγίας μας Εκκλησίας τονίζοντας πως ο ιεροψάλτης απευθύνοντας “ὕμνους καί ὠδάς πνευματικάς” εκ προσώπου του λαού οφείλει με το εκ Θεού χάρισμα και τη μουσική καλλιέργειά του να συμβάλει στην κατάνυξη και προσευχή των πιστών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε το Διευθυντή και τους καθηγητές της Σχολής για την εθελοντική προσφορά τους και τη συμβολή τους στη διάδοση της βυζαντινής μουσικής ευχήθηκε πολύ γρήγορα να πλαισιωθούν όλα τα αναλογία της Μητροπόλεως με άξιους εκφραστές της τέχνης του ιερού Δαμασκηνού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων