13/12/2020 13/12/2020 Λιτά εορτάστηκε φέτος ο προστάτης και πολιούχος της Ενορίας του Εμπορείου Σαντορίνης, Άγιος Σπυρίδων, το διήμερο από Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου με τον πανηγυρικό εσπερινό και Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χωρίς, βεβαίως, την παρουσία πιστών λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Φέτος, δεν έγινε ούτε η...
13 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2020 - 18:45

Αναγκαστικά λιτός ο εορτασμός του Αγ. Σπυρίδωνα στο Εμπορείο

Διαδώστε:
Αναγκαστικά λιτός ο εορτασμός του Αγ. Σπυρίδωνα στο Εμπορείο

Λιτά εορτάστηκε φέτος ο προστάτης και πολιούχος της Ενορίας του Εμπορείου Σαντορίνης, Άγιος Σπυρίδων, το διήμερο από Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου με τον πανηγυρικό εσπερινό και Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χωρίς, βεβαίως, την παρουσία πιστών λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Φέτος, δεν έγινε ούτε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, αλλά ούτε και παρέμεινε ανοιχτός ο ναός όλη τη νύχτα για προσκύνηση, όπως συνηθιζόταν.

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε το μεσονυκτικό, τον όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα (12.12.’20)

Στις ακολουθίες της εορτής του πολιούχου του Εμπορείου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ.Επιφάνιος, που είχε προετοιμάσει τους πιστούς ως εξής:

«Κατά τη φετινή χρονιά δεν θα μείνει ο Ιερός Ναός ανοιχτός όλη τη νύχτα της παραμονής ως είθισται για την ευλαβική αγρυπνία των πιστών. Ανήμερα δεν θα λιτανεύσουμε την ιερά και θαυματουργό Του Εικόνα. Δεν θα γεμίσουν οι δρόμοι του Εμπορείου αλισμαρί για να περάσει ο Άγιος. Η ιερά εικόνα θα βγει μόνο στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού κι από εκεί ο της Τριμυθούντος θαυματουργός Επίσκοπος θα ευλογήσει όλο το χωριό μας. Και ασφαλώς δεν θα γίνει η πατροπαράδοτη ευλόγηση και διανομή των εδεσμάτων.

Ο φετινός εορτασμός ας γίνει αφορμή για περισσότερη προσευχή, για πραγματική μετάνοια. Ας υψώσουμε τα χέρια στον Άγιο όχι από συνήθεια όπως δυστυχώς πολλές φορές γινόταν στο παρελθόν αλλά έχοντας πλέον επίγνωση· παρακαλώντας Τον να χαρίσει την υγεία στους ασθενείς αδελφούς μας· παρηγοριά στις οικογένειες όσων βιώνουν την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων· ενίσχυση στους ιατρούς και νοσηλευτές, θεία φώτιση στα «κέντρα των αποφάσεων».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων