23/03/2021 23/03/2021 Αρχίζει από αύριο το μεσημέρι ο εορτασμός της μεγάλης Θεομητορικής ημέρας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Θήρας (Σαντορίνης).  Στις 12 ακριβώς θα τελεστεί -κεκλεισμένων των θυρών- ο μικρός εσπερινός στο Ιερό ναΰδριο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λόφου Γαβρίλου και θα ακολουθήσει η μεταφορά (και όχι λιτάνευση) της ιεράς εικόνος στον Ενοριακό Ναό. Στις 18:30 θα...
23 Μαρτίου, 2021 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2021 - 17:03

Από αύριο το μεσημέρι αρχίζει ο εορτασμός στη Σαντορίνη

Διαδώστε:
Από αύριο το μεσημέρι αρχίζει ο εορτασμός στη Σαντορίνη

Αρχίζει από αύριο το μεσημέρι ο εορτασμός της μεγάλης Θεομητορικής ημέρας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Θήρας (Σαντορίνης). 

Στις 12 ακριβώς θα τελεστεί -κεκλεισμένων των θυρών- ο μικρός εσπερινός στο Ιερό ναΰδριο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λόφου Γαβρίλου και θα ακολουθήσει η μεταφορά (και όχι λιτάνευση) της ιεράς εικόνος στον Ενοριακό Ναό.

Στις 18:30 θα τελεστεί εκεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου.

Την Πέμπτη, 25η Μαρτίου, από τις 7 π.μ. θα τελεστεί Μεσονυκτικό, Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου θα ιερουργήσει και πάλι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θύρας κ. Επιφάνιος. Θα ακολουθήσει, βεβαίως, η δοξολογία για την εθνική εορτή και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Το ίδιο απόγευμα, στις 17:00, θα τελεστεί ο Εσπερινός αποδόσεως της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για να κλείσει ο κύκλος των πανηγυρικών ακολουθιών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων