01/04/2022 01/04/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος πραγματοποιώντας τριήμερη ποιμαντική επίσκεψη στην Ίο, χοροστάτησε στην Δ’ στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Κουντουτιανής). Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε το τροπάριο της ογδόης ωδής του κανόνα “Οἱ πρῴην ἀπάτῃ γυμνωθέντες, στολήν ἀφθαρσίας ἐνεδύθημεν”. Συγκεκριμένα εξήγησε στους...
01 Απριλίου, 2022 - 22:01

Δεύτερη ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Θήρας στην Ίο

Διαδώστε:
Δεύτερη ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Θήρας στην Ίο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος πραγματοποιώντας τριήμερη ποιμαντική επίσκεψη στην Ίο, χοροστάτησε στην Δ’ στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Κουντουτιανής).

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε το τροπάριο της ογδόης ωδής του κανόνα “Οἱ πρῴην ἀπάτῃ γυμνωθέντες, στολήν ἀφθαρσίας ἐνεδύθημεν”.
Συγκεκριμένα εξήγησε στους πιστούς ότι ο Θεός είχε προικήσει τους πρωτοπλάστους με μεγάλα δώρα. Το πρώτο δώρο ήταν η κυριαρχία επί των ζώων και της κτίσεως, το δεύτερο ήταν “η άλυπος ζωή” (δηλαδή άνευ κόπων και πόνων), το τρίτο ήταν γνώση και σοφία, το τέταρτο ήταν η δυνατότητα της αθανασίας και το πέμπτο η δυνατότητα της αναμαρτησίας. Κατέληξε δέ ότι αυτά τα δώρα του Θεού προς τους πρωτοπλάστους με την πτώση χάθηκαν και αυτά τα αποκτούμε και πάλι δια μέσου της Παναγίας.
Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του για τη δεύτερη επίσκεψή του στο νησί της Ίου, κατά την οποία θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους πιστούς και ευλαβείς ανθρώπους του, ενώ ευχαρίστησε παράλληλα τους βουλευτές Κυκλάδων κα. Αικατερίνη Μονογυιού και κ. Φίλιππο Φόρτωμα, για την προσευχητική τους παρουσία και συμμετοχή στην ιερά Ακολουθία.
Στην ακολουθία έψαλε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Νέου Κόσμου κ. Γεώργιος Κοσσένας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων