21/10/2023 21/10/2023 Mε τη βαθειά κατ άνθρωπον θλίψη η Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Ιερέως Μάρκου Δρόσου. “Ο μακαριστός γεννήθηκε στο Εμπορείο της Σαντορίνης το έτος 1950. Σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε διάκονος και κατόπιν πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Νουβίας κυρό Συνέσιο. Επί τετραετία υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, απ’...
21 Οκτωβρίου, 2023 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2023 - 16:40

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Πρωτοπρεσβύτερος Μάρκος Δρόσος

Διαδώστε:
Εξεδήμησε προς Κύριον ο Πρωτοπρεσβύτερος Μάρκος Δρόσος

Mε τη βαθειά κατ άνθρωπον θλίψη η Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Ιερέως Μάρκου Δρόσου.

“Ο μακαριστός γεννήθηκε στο Εμπορείο της Σαντορίνης το έτος 1950. Σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε διάκονος και κατόπιν πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Νουβίας κυρό Συνέσιο. Επί τετραετία υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, απ’ όπου το έτος 1979 μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, όπου και υπηρέτησε έως και το Μάρτιο του έτους 2021 που συνταξιοδοτήθηκε.

Έχοντας διακονήσει το Ιερό Θυσιαστήριο επί 49 συναπτά έτη, εκοιμήθη σε ηλικία 73 ετών, την 21η Οκτωβρίου 2023.
​Το σκήνωμα του κεκοιμημένου Ιερέως θα μεταφερθεί στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου το πρωί της Δευτέρας 23ης Οκτωβρίου, όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και θα παραμείνει μέχρι την Εξόδιο Ακολουθία, που θα γίνει την ίδια ημέρα και ώρα 11:00, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλοχίου”, όπως αναφέρεται από την Ιερά Μητρόπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων