25/08/2021 25/08/2021 Παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου κατατέθηκε σήμερα το πρωί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία και έγινε δεκτή. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ένα χαρτί με κείμενο παραίτησης κατατέθηκε στην ΔΙΣ, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για την εγκυρότητά του. Η Εκκλησία της Ελλάδος, εξάλλου, δεν έχει εκδώσει ακόμη επίσημη ανακοίνωση. Το μόνο...
25 Αυγούστου, 2021 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2021 - 22:42

Εξέλιξη στην παραίτηση του Μητροπολίτη Θήρας

Διαδώστε:
Εξέλιξη στην παραίτηση του Μητροπολίτη Θήρας

Παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου κατατέθηκε σήμερα το πρωί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία και έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ένα χαρτί με κείμενο παραίτησης κατατέθηκε στην ΔΙΣ, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για την εγκυρότητά του. Η Εκκλησία της Ελλάδος, εξάλλου, δεν έχει εκδώσει ακόμη επίσημη ανακοίνωση. Το μόνο σίγουρο -όπως διαβεβαιώνουν στο ope.gr άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον- είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος είχε εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό την επιθυμία να παραιτηθεί, ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος του είχε ζητήσει να κάνει υπομονή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η παραίτηση που έφτασε στα χέρια του Αρχιεπισκόπου δεν είναι έγκυρη, αφού ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Θήρας επικοινώνησε μαζί του, διαψεύδοντάς τη! Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στην Ιεραρχία και κυρίως στους συνοδικούς Μητροπολίτες, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν τρόπο να καλύψουν το φιάσκο, ενώ είναι αποφασισμένοι να διενεργήσουν τα δέοντα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους πλαστογράφησαν την υπογραφή του Μητροπολίτη Θήρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων