13/06/2022 14/06/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ιερούργησε την Κυριακή της Πεντηκοστής, 12 Ιουνίου 2022, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης, συμπαραστατούμενος από τον αιδεσιμολογιώτατο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σιγάλα και τον αιδεσιμώτατο πρεσβύτερο π. Κυριάκο Καραμολέγκο. Στο μεστό θεολογικών...
13 Ιουνίου, 2022 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 2:36

Εορτάστηκε η Γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας στη Σαντορίνη

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η Γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας στη Σαντορίνη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ιερούργησε την Κυριακή της Πεντηκοστής, 12 Ιουνίου 2022, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης, συμπαραστατούμενος από τον αιδεσιμολογιώτατο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σιγάλα και τον αιδεσιμώτατο πρεσβύτερο π. Κυριάκο Καραμολέγκο.

Στο μεστό θεολογικών νοημάτων κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής, η οποία αποτελεί την γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας μας και στο γεγονός της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος και τη σημασία Του στο θεσμό της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλοχίου, τελέσθηκε με λαμπρότητα, ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Μεταξύ των πολυαρίθμων πιστών, στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας και η Αντιδήμαρχος κ. Καλλιόπη Βάλβη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων