28/01/2023 28/01/2023 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Ημεροβιγλίου Θήρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος κατά την ακολουθία του Εσπερινού. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ιωάννου και τόνισε την αξία της μελέτης των συγγραμμάτων του. Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς...
28 Ιανουαρίου, 2023 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2023 - 10:54

Εορτή της ανακομιδης των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Ημεροβίγλι

Διαδώστε:
Εορτή της ανακομιδης των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Ημεροβίγλι

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Ημεροβιγλίου Θήρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος κατά την ακολουθία του Εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ιωάννου και τόνισε την αξία της μελέτης των συγγραμμάτων του.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Ματθαίο Μπαρούση, ο όποιος κήρυξε και το θείο λόγο αναφερόμενος στα θαυμαστά συμβάντα κατά την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του τιμωμένου Αγίου στην Κωνσταντινούπολη, και τον εφημέριο της ενορίας π. Λεωνίδα Πίττο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων