02/02/2024 02/02/2024 Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Υπαπαντής του Κυρίου στα Φηρά της Σαντορίνης. Την κυριώνυμο ημέρα, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε του μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας. Συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλοχίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος συμπαραστάθηκε από τον Γενικό...
02 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2024 - 15:22

Εορτή της Υπαπαντής στη Σαντορίνη

Διαδώστε:
Εορτή της Υπαπαντής στη Σαντορίνη

Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Υπαπαντής του Κυρίου στα Φηρά της Σαντορίνης. Την κυριώνυμο ημέρα, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε του μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας.

Συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλοχίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος συμπαραστάθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού και πρεσβυτέρους και ιεροδιακόνους της Ιεράς Μητρόπολης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην θεολογική σημασία της λαμπροφόρου εορτής της Υπαπαντής και στη σημασία του θείου φωτός στη ζωή του ανθρώπου. Τους ύμνους απέδωσαν χοροί Θηραίων ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Βαρβαρρήγου και του Λαμπαδαρίου κ. Βασιλείου Ρούσσου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τους προσκεκλημένους Αρχιερείς οι οποίοι εν μέσῳ χειμώνος προσήλθαν στη Σαντορίνη για την εορτή της Υπαπαντής, Πολιούχου της πόλεως των Φηρών.

Ευχαρίστησε επίσης τους συμπροσευχομένους Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα. Αικατερίνη Μονογυιού και κ. Μάρκο Καφούρο, τον επίσης παρεστώτα Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλο Χρηστίδη, την Έπαρχο Θήρας κ. Ιουλία Καραμολέγκου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους και τους λοιπούς εκπροσώπους του Δήμου Θήρας, της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου και των Σωμάτων Ασφαλείας για την παρουσία τους αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της ετήσιας πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.

Ιδιαίτερη μνεία επεφύλαξε για τον ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σπυρίδωνα Πατηνιώτη ο οποίος για μία ακόμη φορά συνέδραμε τα μέγιστα.

Ακολούθησε η λιτανεία της εφεστίου ιεράς εικόνος στην πρωτεύουσα της νήσου επικεφαλής έχουσα τη φιλαρμονική του Δήμου Θήρας.

 

 

          

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων