23/11/2022 23/11/2022 Η ιερά μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου και η εορτή των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου συνήγαγε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, στα Φηρά της Θήρας, έξι Αρχιερείς. Συγκριμένα τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεο Β’, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Κηφισίας κ. Κύριλλο, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Τρίκκης...
23 Νοεμβρίου, 2022 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 8:34

Εσπερινός Ονομαστηριών Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου

Διαδώστε:
Εσπερινός Ονομαστηριών Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου

Η ιερά μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου και η εορτή των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου συνήγαγε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, στα Φηρά της Θήρας, έξι Αρχιερείς.

Συγκριμένα τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεο Β’, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Κηφισίας κ. Κύριλλο, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, συγχοροστάτησαν και μετά του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Μητροπολίτου κατά τον τελεσθέντα εκεί Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο συμμετείχαν πλειάδα Κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Θήρας και εξ άλλων Μητροπόλεων, καθώς και οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Θήρας.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα Αικ. Μονογυιού και κ.κ. Ιω. Βρούτσης και Φιλ. Φόρτωμας, ο διατελέσας Υπουργός κ. Γ. Ανωμερίτης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.

Το θείο λόγο εκήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην εποχή που έζησε ο Άγιος Αμφιλόχιος, μια εποχή μεταβατική, καθώς υποχωρούσε ο παγανισμός και ανήρχετο στο προσκήνιο της ιστορίας η Εκκλησία, με την ταυτόχρονη εμφάνιση των αιρέσεων, του Αρειανισμού και των Πνευματομάχων, τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς ο Άγιος Αμφιλόχιος στη Β’ Οικουμενική Σύνοδο, όχι μόνο με το λόγο του αλλά και με την αγιότητα του βίου του.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στις επιστολές που αντηλλάγησαν μεταξύ αυτού και του Μεγάλου Βασιλείου, οι οποίες αποδεικνύουν την ανύστακτη ποιμαντική μέριμνα των δύο αυτών Πατέρων της Εκκλησίας και ταυτόχρονα αποτελούν υπόδειγμα πνευματικής, αγαπητικής και αλληλοεπιστηρικτικής σχέσεως μεταξύ Επισκόπων.

Ευχήθηκε δε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο για την ονοματική του εορτή, η οποία, όπως είπε, έδωσε τη δυνατότητα της επί το αυτό συνάξεως Αρχιερέων, της σύσφιξης των μεταξύ τους πνευματικών δεσμών και την ανάδειξη της ενότητος και της συνοδικότητος, που διέπει τη ζωή της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τους Αρχιερείς όλους, όσοι παρέστησαν, ανταποδίδοντας με αγάπη τις ευχές τους.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Σύρου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων