22/11/2020 22/11/2020 Αφιερωμένη στον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη, που εορτάζει σήμερα, 22 Νοεμβρίου 2020, είναι η δημοσίευση του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Σωτήρος Θήρας στο facebook. Διαβάστε τι έγραψαν: Σήμερα Η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη ( 1920-1991). Νύχτα της 20ης Νοεμβρίου πρωί της 21ης. Ήρθε η ώρα να τελειώσει το μαρτύριο τής ζωής αυτής. Αγρύπνησε...
22 Νοεμβρίου, 2020 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2020 - 18:30

ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ: Γεμάτος ταπείνωση και αγάπη

Διαδώστε:
ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ: Γεμάτος ταπείνωση και αγάπη

Αφιερωμένη στον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη, που εορτάζει σήμερα, 22 Νοεμβρίου 2020, είναι η δημοσίευση του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Σωτήρος Θήρας στο facebook.

Διαβάστε τι έγραψαν:

Σήμερα Η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη ( 1920-1991).
Νύχτα της 20ης Νοεμβρίου πρωί της 21ης.
Ήρθε η ώρα να τελειώσει το μαρτύριο τής ζωής αυτής. Αγρύπνησε το τελευταίο του βράδυ. Λειτούργησε την επομένη για τα Εισόδια της Παναγίας και λίγο μετά το μεσημέρι άφησε σαν πουλάκι την ψυχή του, την εξαγνισμένη από το καμίνι της άσκησης και της γεμάτης ταπείνωσης και αγάπης.
Την ημέρα τής κηδείας του το πρόσωπο τού Αγίου είχε μία ιλαρότητα και φωτεινότητα. Έγινε πιο ζωντανός . Δεν έπαθε ακαμψία, ούτε πάγωσε…
Καταλύθηκε ό φυσικός νόμος.
Ό κόσμος πού έφτασε στο μοναστήρι ήταν αμέτρητος. Ο επίσκοπος ζήτησε να υψώσουν το φέρετρο για να το δει ο κόσμος. Και μόλις φάνηκε το λείψανο, μια συγκλονιστική κραυγή ακούστηκε: “Άγιος, άγιος. ..είσαι άγιος !
➕Άγιε Τού Θεού, πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών ➕

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων