15/04/2024 15/04/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε χθες του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας της Μαλτέζας στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στο γεγονός της θεραπείας του δαιμονιζομένου νέου που έλαβε χώρα μετά ακριβώς από την μεταμόρφωση του...
15 Απριλίου, 2024 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2024 - 15:42

Η Δ’ Κυριακή των Νηστειών στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης

Διαδώστε:
Η Δ’ Κυριακή των Νηστειών στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε χθες του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας της Μαλτέζας στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στο γεγονός της θεραπείας του δαιμονιζομένου νέου που έλαβε χώρα μετά ακριβώς από την μεταμόρφωση του Σωτήρος, σαράντα μέρες πριν από την σταυρική Του θυσία, κατά τον Ευαγγελιστή Μάρκο.

Στην συνέχεια, παραλλήλισε την στάση του πατέρα του νέου, ο οποίος εμπιστεύτηκε τον Χριστό για την ίαση του γιου του, με τα σημερινά δεδομένα, διερωτώμενος κατά πόσο εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι εναποθέτουμε τα προβλήματα μας στον Χριστό.

Τέλος τόνισε την σημασία της νηστείας και της προσευχής ως τους δύο βασικούς πυλώνες αντιμετώπισης των προβλημάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων