12/04/2024 12/04/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Μανωλά Θηρασίας το απόγευμα της Παρασκευής 12ης Απριλίου 2024 Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε για το πρόσωπο της Παναγίας η οποία είναι η αιτία της...
12 Απριλίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2024 - 23:41

Η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών στη Θηρασία

Διαδώστε:
Η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών στη Θηρασία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Μανωλά Θηρασίας το απόγευμα της Παρασκευής 12ης Απριλίου 2024

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε για το πρόσωπο της Παναγίας η οποία είναι η αιτία της συνάθροισής μας αυτή αλλά και κάθε Παρασκευή για τους χαιρετισμούς. Αποσαφήνισε το ότι η Θεοτόκος δεν είναι Παν-Αγία σε σχέση με τον Θεό ο οποίος είναι ολοκληρωτικά Αγιος αλλά σε σχέση με τους Αγίους. Για αυτό και είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις περισσότερες ικεσίες των ανθρώπων.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ευτύχιος Μαρκοζάννες, και μαθητές της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων