21/11/2023 22/11/2023 Σε κλίμα πανηγυρικής δοξολογίας του εν Τριάδι Θεού τελέσθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ημεροβιγλίου (Παναγίας Μαλτέζας) η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων π. Χαραλάμπους Σαλιβέρου, από τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο. Στον κατάμεστο από ευλαβείς προσκυνητές της χάριτος της Παναγίας...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 1:21

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας

Διαδώστε:
Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας

Σε κλίμα πανηγυρικής δοξολογίας του εν Τριάδι Θεού τελέσθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ημεροβιγλίου (Παναγίας Μαλτέζας) η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων π. Χαραλάμπους Σαλιβέρου, από τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο.

Στον κατάμεστο από ευλαβείς προσκυνητές της χάριτος της Παναγίας Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε πατρικά στον π. Χαράλαμπο, σημασιολογώντας το μεγάλο υπούργημα της ιερωσύνης, και συμβουλεύοντας τον νέο πρεσβύτερο να διατηρήσει όλα τα χαρίσματα με τα οποία έχει περικοσμηθεί από τον Θεό, στην διακονία της εκκλησίας.

Εξαιτίας μάλιστα αυτών των ταλάντων και της μέχρι σήμερα άψογης διακονίας του, ο Σεβασμιώτατος προ τού πέρατος της θείας λειτουργίας του απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου της εκκλησιαστικής του επαρχίας.

Από μέρους του ο νεοχειροτονηθείς ευχαρίστησε εγκάρδια τον επίσκοπό του για τις δωρεές με τις οποίες τον επιδαψίλευσε, εξέφρασε δε ευγνώμονες ευχαριστίες σε όσους από μακράν και εγγύς προσήλθαν να τιμήσουν την χειροτονία του και διένειμε προς όλους το αντίδωρο και αναμνηστικά του προσωπικού του γεγονότος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μητροπολίτης Θήρας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων