09/12/2022 09/12/2022 Κατά την εορτή της συλλήψεως της Αγίας Άννας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στις ακολουθίες του Πανηγυρικού Εσπερινού και του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Άννης στον Βόθωνα της Σαντορίνης πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον...
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2022 - 16:35

Η Εορτή της Αγίας Άννης στον Βόθωνα Θήρας

Διαδώστε:
Η Εορτή της Αγίας Άννης στον Βόθωνα Θήρας

Κατά την εορτή της συλλήψεως της Αγίας Άννας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στις ακολουθίες του Πανηγυρικού Εσπερινού και του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Άννης στον Βόθωνα της Σαντορίνης πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο γενεαλογία των προγόνων του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Την κυριώνυμο ημέρα τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος Μπαρούσης, ο όποιος τόνισε πως η σύλληψη της Αγίας Άννης, γυναικός ηλικιωμένης αλλά και στείρας, μας δίνει το μήνυμα ότι η θεία Χάρη “καρπογονεῖν ἀπάρχεται” με σκοπό τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, η οποία θα συντελεστεί διά της ενανθρωπήσεως του Κυρίου, που θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας της Αγίας Άννης και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

Την επιμέλεια της ιεράς πανηγύρεως είχε ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ρούσσος.

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων