05/05/2023 05/05/2023 Η μνήμη της Αγίας Ειρήνης εορτάστηκε πανηγυρικά και φέτος στη Μεσσαριά της Σαντορίνης. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πλαισιούμενος...
05 Μαΐου, 2023 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 19:00

Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στη Μεσσαριά της Σαντορίνης

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στη Μεσσαριά της Σαντορίνης

Η μνήμη της Αγίας Ειρήνης εορτάστηκε πανηγυρικά και φέτος στη Μεσσαριά της Σαντορίνης.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πλαισιούμενος από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως αρχιμ. π. Ματθαίο Μπαρούση τον αρχιερατικό επίτροπο Θήρας και προϊστάμενο της ενορίας της Μεσσαριάς π. Ευάγγελο Φουστέρη και τον διάκονο π. Ευάγγελο Πρέκα.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυκας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Ειρήνης και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων