26/10/2023 26/10/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κηρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Μεσσαριά Σαντορίνης. Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε του μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας. Τη διακονία του κηρύγματος ανέλαβε...
26 Οκτωβρίου, 2023 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2023 - 13:04

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Μεσσαριά

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Μεσσαριά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κηρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Μεσσαριά Σαντορίνης.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε του μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας.

Τη διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ματθαίος Μπαρούσης, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του τιμωμένου Αγίου ο οποίος επί πολλούς αιώνες στέκει ως πρότυπο χριστιανικής πίστης, αγάπης και τελειότητος για όλους τους Χριστιανούς.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων