20/09/2023 20/09/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι Σαντορίνης με τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Τη διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμ. Ματθαίος Μπαρούσης. Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 12:18

Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι Θήρας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι Θήρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι Σαντορίνης με τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τη διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμ. Ματθαίος Μπαρούσης.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην πνευματική πανοπλία του χριστιανού προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πόλεμο κατά του διαβόλου συμφωνα με τον Απόστολο Παύλο.
Πιο συγκεκριμένα τα όπλα του χριστιανού ειναι η ζώνη, η οποια σημαίνει τον περιορισμό των παθών, ο θώρακας, ο οποίος αποτελεί τον ενάρετο βίο, τα υποδήματα, δηλαδή την προθυμία και τον ενθουσιασμό της διαδόσεως στον κόσμο του Ευαγγελίου, τον θυρεό, δηλαδή την ακλόνητη και ρωμαλέα πίστη, την περικεφαλαία, που συμβολίζει τα ορθόδοξα δόγματα και την μάχαιρα, η οποία είναι ο λόγος του Θεού. Τελος αναφέρθηκε και στο τελευταίο οπλο του χριστιανού το οποίο χαρακτήρισε ως μυστικό ασύρματο και δεν είναι άλλο απο την προσευχή.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ευσταθίου και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.
      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων