21/10/2022 21/10/2022 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γερασίμου στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της θείας Λειτουργίας επί της εορτής του Αγίου Γερασίμου. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα το οποίο αναφέρεται στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία και “διά...
21 Οκτωβρίου, 2022 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2022 - 21:06

Η Εορτή του Αγίου Γερασίμου στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Γερασίμου στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γερασίμου στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της θείας Λειτουργίας επί της εορτής του Αγίου Γερασίμου.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα το οποίο αναφέρεται στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία και “διά κόπων ενθέων” απέκτησε ο τιμώμενος Όσιος γενόμενος όλος Ναός και Κατοικητήριο της Αγίας Τριάδος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Αγίου Γερασίμου και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

Στην ακολουθία παρέστη ο έπαρχος Θήρας κ Χαράλαμπος Δαρζέντας και έψαλλε ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού κ. Νικόλαος Βαρβαρήγος, ενώ την επιμέλεια της πανηγύρεως είχε ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Φιλάρετος Φλώρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων