12/03/2023 12/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του πανηγυρικού όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Θεοδοσίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στον Πύργο της Σαντορίνης. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αλέξιος Κανίνας, καθώς και κληρικοί της Μητρόπολης. Κατόπιν...
12 Μαρτίου, 2023 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2023 - 15:37

Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στον Πύργο Σαντορίνης

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στον Πύργο Σαντορίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του πανηγυρικού όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Θεοδοσίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στον Πύργο της Σαντορίνης.

Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αλέξιος Κανίνας, καθώς και κληρικοί της Μητρόπολης.

Κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αλέξιος Κανίνας ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε συνοπτικά στον σημερινό εορτασμό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά του οποίου η διδασκαλία ξεχωρίζει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το ορθόδοξο από το αντορθόδοξο και αιρετικό, το γνήσιο και αληθινό από το κίβδηλο και ψεύτικο. Αναφέρθηκε δε και στην ιδιαίτερη τιμή του Αγίου στο χωριό αυτό, η οποία ξεκίνησε στα χρόνια της Ενετοκρατίας μετά από θαυμαστά σημεία του Αγίου Γρηγορίου κατά τις διενέξεις μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών.

Στην συνέχεια ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις και ακολούθησε λιτάνευση της Αγίας Εικόνος του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στα σοκάκια του χωριού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων