10/09/2023 10/09/2023 Με εγκύκλιό του, ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος απευθύνει έκκληση για πνευματική και υλική συμπαράσταση. “Οι πληγέντες έχουν την ανάγκη της προσευχής μας αλλά και την υλική μας συμπαράσταση. Με σκοπό λοιπόν να τους ανακουφίσουμε, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα περιαχθεί δίσκος με...
10 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2023 - 8:25

Ι. Μητρόπολη Θήρας: Έκκληση για πνευματική και υλική συμπαράσταση

Διαδώστε:
Ι. Μητρόπολη Θήρας: Έκκληση για πνευματική και υλική συμπαράσταση

Με εγκύκλιό του, ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος απευθύνει έκκληση για πνευματική και υλική συμπαράσταση. “Οι πληγέντες έχουν την ανάγκη της προσευχής μας αλλά και την υλική μας συμπαράσταση. Με σκοπό λοιπόν να τους ανακουφίσουμε, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα περιαχθεί δίσκος με το προιόν του οποίου θα προμηθευτούμε είδη πρώτης ανάγκης και σε συνεννόηση με τις πληγείσες Ιερές Μητροπόλεις θα τα διοχετεύσουμε προς τους εκεί αδελφούς μας που δοκιμάζονται”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Με αισθήματα οδύνης παρακολουθούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τα όσα η πατρίδα μας βιώνει μετά το καταστρεπτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Νεκροί, άγνωστος αριθμός αγνοουμένων, καταστροφές πρωτοφανείς είναι τα αποτελέσματα των ακραίων καιρικών φαινομένων στη Θεσσαλία. Πόσοι αδελφοί μας, άραγε, κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν βρεθεί χωρίς σπίτι, χωρίς χωράφι; Πόσων επνίγησαν τα ζώα; Πόσοι μέσα σε ελάχιστο χρόνο δεν ήλθαν αντιμέτωποι με την υδάτινη απειλή που τους κατέστρεψε τους κόπους μιάς ολόκληρης ζωής; Και το κυριώτερο, πόσες ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί και πόσοι αδελφοί μας πενθούν γι’ αυτές;“, αναφέρει στην αρχή της εγκυκλίου.

“Το ότι οι σκληρές αυτές δοκιμασίες δεν έχουν αγγίξει τα νησιά της μητροπολιτικής μας περιφέρείας σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει το ότι δεν έχουν αγγίξει τις ψυχές μας. Πονούμε βαθύτατα για τους με κάθε τρόπο πληγέντες αδελφούς μας. Όλοι αποτελούμε μία οικογένεια με Πατέρα τον Κύριό μας Ιησού Χριστό κι αυτό σημαίνει ότι όταν ένα μέλος της οικογενείας αυτής πάσχει, όλοι συμπονούν. Κάθε δυσκολία, όπου κι αν έρχεται και με όποιο τρόπο, αποτελεί δυσκολία όλων μας. Όποια δοκιμασία πλήγει τους αδελφούς μας, όπου κι αν αυτοί ευρίσκονται, είναι δοκιμασία όλων μας”, υπογραμμίζει και προσθέτει:

“Για το λόγο αυτό ως πνευματικός πατέρας και Επίσκοπός σας σας καλώ να συστρατευθούμε. Να προσευχηθούμε εξ όλης της ψυχής και εξ όλης της διανοίας προς τον φιλάνθρωπο Θεό, προς την Κυρία Θεοτόκο προκειμένου να βοηθήσουν τους πληγέντες αδελφούς μας. Ταυτόχρονα σας απευθύνω πρόσκληση όχι μόνο πνευματικής αλλά και υλικής συμπαράστασης. Είμαι βέβαιος ότι σε αυτή θα ανταποκριθείτε όλοι σας, φορείς, σύλλογοι αλλά και ο καθένας ξεχωριστά“.

 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων