01/01/2022 01/01/2022 Στον Μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής Χριστού στα Φηρά εόρτασε λειτουργικώς την απαρχή του νέου έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος. Προ του τέλους της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης ευλόγησε και διένειμε την αγιοβασιλειόπιτα στους πιστούς ευχόμενος η νέα χρονιά να αποτελέσει εφαλτήριο για πνευματικά αθλήματα, μεταξύ των οποίων προέτεινε την αγάπη, η οποία αποτελεί προϋπόθεση...
01 Ιανουαρίου, 2022 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2022 - 15:42

Η Πρώτη του έτους στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας

Διαδώστε:
Η Πρώτη του έτους στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας

Στον Μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής Χριστού στα Φηρά εόρτασε λειτουργικώς την απαρχή του νέου έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος. Προ του τέλους της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης ευλόγησε και διένειμε την αγιοβασιλειόπιτα στους πιστούς ευχόμενος η νέα χρονιά να αποτελέσει εφαλτήριο για πνευματικά αθλήματα, μεταξύ των οποίων προέτεινε την αγάπη, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για κάθε αγαθή καρποφορία.

Εν συνεχεία ετελέσθη η επίσημη δοξολογία για την είσοδο στο νέο έτος 2022 επί παρουσία του δημάρχου Σαντορίνης κ. Αντωνίου Σιγάλα, του επάρχου Θήρας κ. Χαραλάμπους Δαρζέντα και των λοιπών αρχόντων της νήσου, στρατιωτικών εκπροσώπων και βεβαίως του ιερού κλήρου και των μοναχικών ταγμάτων, προς τους οποίους απευθύνθηκε ευχετικώς και εορτίως.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον έχοντα την ευθύνη της τηλεοπτικής αναμεταδόσεως της θείας λειτουργίας μέσω του τηλεοπτικού διαύλου Volcano κ. Παναγιώτη Μυτιληναίο για την ευγενική προσφορά του προς εκείνους που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν δια ζώσης στην λειτουργική σύναξη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων