18/03/2022 18/03/2022 Στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Βόθωνα χορoστάτησε ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος στην Β’ στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον εφημέριο του Ναού π. Κωνσταντίνο Ρούσσο, τον διάκονο καθώς και πλήθους κόσμου όπου προσήλθε ευλαβώς να ψάλλει το «Χαίρε Νύμφη, Ανύμφευτε». Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά...
18 Μαρτίου, 2022 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 21:45

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Βόθωνα

Διαδώστε:
Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Βόθωνα

Στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Βόθωνα χορoστάτησε ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος στην Β’ στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον εφημέριο του Ναού π. Κωνσταντίνο Ρούσσο, τον διάκονο καθώς και πλήθους κόσμου όπου προσήλθε ευλαβώς να ψάλλει το «Χαίρε Νύμφη, Ανύμφευτε».

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Θεοτόκο αναλύοντας φράσεις του κανόνα της ακολουθίας ενώ στην συνέχεια μίλησε για την ωφέλεια της νηστείας η οποία μας βοηθά στον κατευνασμό των παθών του σώματος και της ψυχής, αφού κατά τα υμνολογικά κείμενα του Τριωδίου “ἡ παθοκτόνος νηστεία πάρεστι βοηθοῦσα τοῖς πιστοῖς”.

Προ της απολύσεως επαίνεσαι τους πιστούς για την πιστή τήρηση των μέτρων για την καταπολέμηση της ασθένειας του κορονοϊού και ευχήθηκε σε όλους να έχουν κάθε ευλογία την αγία αυτή περίοδο που διανύουμε.

Στην ακολουθία παρέστησαν οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης και κ. Φίλιππος Φόρτωμας καθώς και ο έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων