20/08/2023 20/08/2023 Την Κυριακή 20 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναπτύσσοντας την παραβολή των μυρίων ταλάντων, η οποία και αναγνώσθηκε στη Θεία Λειτουργία, τόνισε ότι ο Θεός...
20 Αυγούστου, 2023 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2023 - 13:35

Κυριακή ΙΑ Ματθαίου στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης

Διαδώστε:
Κυριακή ΙΑ Ματθαίου στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης

Την Κυριακή 20 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναπτύσσοντας την παραβολή των μυρίων ταλάντων, η οποία και αναγνώσθηκε στη Θεία Λειτουργία, τόνισε ότι ο Θεός ως σπλαγχνικός και φιλάνθρωπος δίνει προσωπικά στον καθένα μας τη δυνατότητα συγχώρησης των αμαρτιών μας, αφού ως κριτήριο και προϋπόθεση για τη δική μας συγχώρεση θέτει το κατά πόσο εμείς συγχωρούμε τα παραπτώματα των αδελφών μας.
Γεγονός το οποίο και εμείς ομολογούμε κάθε φορά που λέμε την κυριακή προσευχή, αφου ζητούμε την άφεση των παραπτωμάτων μας «ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν».
   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων