07/04/2024 07/04/2024 Σύμφωνα με τον τυπικό της Αγίας Εκκλησίας, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2024 λιτανεύθηκε ο Τίμιος Σταυρός και προετέθη σε προσκύνηση, προκειμένου να λάβουν οι πιστοί ενίσχυση στον συνεχιζόμενο αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε...
07 Απριλίου, 2024 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2024 - 15:03

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Εμπορείο της Σαντορίνης

Διαδώστε:
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Εμπορείο της Σαντορίνης

Σύμφωνα με τον τυπικό της Αγίας Εκκλησίας, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2024 λιτανεύθηκε ο Τίμιος Σταυρός και προετέθη σε προσκύνηση, προκειμένου να λάβουν οι πιστοί ενίσχυση στον συνεχιζόμενο αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο της Σαντορίνης.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, κατά τα καθιερωμένα, η Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, με την παρουσία πλήθους πιστών οι οποίοι έλαβαν, ως ευλογία άνθη βιολέτας και δενδρολίβανο.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώστηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως πρώτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σιγάλα η διατεταγμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εγκύκλιος ” Περί των Ιερατικών Κλήσεων”.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμή και τη σημασία που αποδίδει η Εκκλησία στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου, ο οποίος εξαιρέτως την περίοδο αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής προβάλλεται ως αναψυχή και στήριγμα των αγωνιζόμενων στο πνευματικό στάδιο πιστών.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας ενώ μεταξύ του πλήθους των πιστών παρέστησαν συμπροσευχόμενοι η Έπαρχος Θήρας κ. Ιουλία Καραμολέγκου και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων