03/06/2023 04/06/2023 Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29ης Μαΐου 2023 το μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων με τίτλο: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» (Εξομολογητική), στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας...
03 Ιουνίου, 2023 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2023 - 2:47

Λήξη επιμορφωτικού προγράμματος του Ι.Π.Ε. στην Ι.M. Θήρας, Αμοργού και Νήσων

Διαδώστε:
Λήξη επιμορφωτικού προγράμματος του Ι.Π.Ε. στην Ι.M. Θήρας, Αμοργού και Νήσων

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29ης Μαΐου 2023 το μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων με τίτλο: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» (Εξομολογητική), στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων».

Όλα τα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε, παρέχονται δωρεάν.

Η καταληκτήρια συνάντηση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιου, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Καρτεράδου Θήρας.

Στην τελευταία αυτή συνάντηση δίδαξαν ο Αιδεσ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ την ενότητα: Βιοηθικά διλήμματα της τεχνητής ή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ακολούθως ο Παν. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, διευθυντής του Ι.Π.Ε, την ενότητα: Πνευματική υποστήριξη στη σύγχρονη κοινωνία.

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., για το έργο του στην επιμόρφωση των κληρικών αλλά και προς τον Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ι.Π.Ε., για την υλοποίηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων προς όφελος της Εκκλησίας. Κατακλείοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος  τόνισε τη σημασία της επιμόρφωσης  για τους  συμμετέχοντες ιερείς και την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν τα αγαθά της τεχνολογίας και της επιστήμης προς εμπλουτισμό και διευκόλυνση του ποιμαντικού έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος ήταν παρών σε κάθε συνάντηση, παρακολούθησε τις διδασκαλίες και καλλιέργησε εποικοδομητικό διάλογο με τους ιερείς, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Όπως συνέβη σε ολόκληρο το  επιμορφωτικό πρόγραμμα, έτσι και η λήξη πραγματοποιήθηκε στην πολυνησιακή μητρόπολη  υβριδικά με διδασκαλίες  εξ αποστάσεως  αλλά και διά ζώσης παρουσία. Λειτούργησε  εξακτινωμένο σε δύο μεγαλύτερα κέντρα τα οποία συγκέντρωσαν ομάδα κληρικών στη Σαντορίνη και την Αμοργό, καθώς και στις νήσους  Ίο, Ανάφη, Θηρασιά, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα, και Ηρακλειά όπου οι εφημέριοι τους συνδέονταν στην τηλεκπαίδευση κατά μόνας.  Γίνεται  εύκολα αντιληπτό πόσο ευεργετικό είναι το σύστημα αυτό για τις δυσπρόσιτες περιοχές και πόσο μπορεί να ωφελήσει  την καθημερινή επικοινωνία των ιερέων σε μητροπόλεις με ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο.

Στην αντιφώνηση του, ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης  ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας για την αγαστή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με το Ι.Π.Ε., και εξήρε τον  ρόλο που διαδραμάτισε ο συντονιστής του επιμορφωτικού προγράμματος Παν. Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Καραμολέγκος στην άρτια οργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Ο π. Θεολόγος επεσήμανε τα πολλά και ποικίλα οφέλη που προκύπτουν από τις επιμορφωτικές δράσεις για τους επιμορφούμενους αλλά πολλαπλασιαστικά και για την ίδια την τοπική κοινωνία στην οποία φτάνουν οι καρποί της γνώσης των μελών της. Ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Παράλληλα υπήρξε δέσμευση για συνέχεια αυτής της πνευματικής συνεργασίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων