18/06/2023 18/06/2023 Tο Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε της ακολουθίας του αναστάσιμου Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Φηρών, ο οποίος αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας, πλαισιούμενος από την αδελφότητα της κυριάρχου Μονής και κληρικούς της Μητροπόλεως. Στο τέλος του Εσπερινού τέλεσε και την κουρά...
18 Ιουνίου, 2023 - 19:06
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2023 - 18:58

Νεός Ιεροδιάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας

Διαδώστε:
Νεός Ιεροδιάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας

Tο Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε της ακολουθίας του αναστάσιμου Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Φηρών, ο οποίος αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας, πλαισιούμενος από την αδελφότητα της κυριάρχου Μονής και κληρικούς της Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Εσπερινού τέλεσε και την κουρά του δοκίμου μοναχού κ. Ματθαίου Σάκκα, ο οποίος και έλαβε από τον Σεβασμιώτατο το όνομα Νεκτάριος μοναχός.

Ευχήθηκε δε στον νέο μοναχό με τον πνευματικό αγώνας του μονήρους βίου, που σήμερα άρχισε, να ευαρεστήσει τον εν Τριάδι Άγιο Θεό αλλά και να ομοιάσει στην αρετή του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας Νεκταρίου, αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως, το όνομα του οποίου και έλαβε.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 18 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου και ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεσσαριάς Θήρας, όπου και ετέλεσε το μυστήριο της εις διάκονο χειροτονίας του π.Νεκταρίου Σάκκα τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της χειροτονίας ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναλύωντας το ύψος του υπουργήματος της ιερωσύνης ευχαρίστησε τον Θεό για την προσθήκη ενός νέου κληρικού, καταγομένου από τα νησιά της Μητροπόλεως, στον κλήρο της τοπικής μας Εκκλησίας, ο οποίος έθεσε εαυτόν στη διακονία της Εκκλησίας του Χριστού, εστήριξε τον χειροτονούμενο και επαίνεσε τους γονείς αυτού για την ανατροφή αλλά και την ολόθυμη στήριξή τους στην απόφασή του για ολοκληρωτική αφιέρωση στο Θεό.

Τέλος, ευχήθηκε κι άλλοι νέοι να δεχθούν και να αποδεχθούν την κλήση της ιερωσύνης, ώστε η νοητή ολκάδα της τοπικής Εκκλησίας να συνεχίζει ευόρκως την πορεία της προς τη Βασιλεία των Ουρανών προς σωτηρία και αγιασμό του ποιμνίου των ευλογημένων νησιών μας!

  

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων