14/08/2022 14/08/2022 Παραμονή της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Κυρίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και ιερούργησε το της Θείας Ευχαριστίας μέγα μυστήριο στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης. Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, κήρυξε τον θείο Λόγο, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Μετά...
14 Αυγούστου, 2022 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2022 - 17:12

Ο Μητροπολίτης Θήρας στην Ενορία του Εμπορείου για τα προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στην Ενορία του Εμπορείου για τα προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Παραμονή της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Κυρίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και ιερούργησε το της Θείας Ευχαριστίας μέγα μυστήριο στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, κήρυξε τον θείο Λόγο, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας -την οποία τέλεσε συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρ. π. Νικόλαο Σιγάλα, τον αιδεσιμώτατο πρεσβ. π. Κυριάκο Καραμολέγκο και τον ιερολογιώτατο ιεροδιάκονο π. Χαραλάμπη Σαλίβερο- ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα τις πατρικές του ευχές για την επικείμενη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας του Εμπορείου κ.κ. Νικόλαος Σιγάλας και Θεοδόσιος Φουστέρης, ενώ μεταξύ των πιστών συμπροσευχήθηκαν ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δερζέντας και η Αντιδήμαρχος κ. Καλλιόπη Βάλβη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων