17/12/2023 17/12/2023 Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας, την Κυριακή των Προπατόρων. Συμμετείχαν ο Καθηγούμενος π. Καλλινίκος Ρούσσος και αδελφοί της Ιεράς Μονής. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ανέφερε οτι η...
17 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2023 - 16:03

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας, την Κυριακή των Προπατόρων. Συμμετείχαν ο Καθηγούμενος π. Καλλινίκος Ρούσσος και αδελφοί της Ιεράς Μονής. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ανέφερε οτι η Εκκλησία μας, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, μας παρουσιάζει την παραβολή του μεγάλου δείπνου, όπου προσκεκλημένοι εκλεκτοί, αρνούνται να πάρουν μέρος γιατί ο καθένας έχει μία δικαιολογία και τελικά το δείπνο προσφέρεται στους ελάχιστους. Αυτή ειναι η πρόσκληση που απευθύνει προς ολους μας να συμμετάσχουμε στο Μεγάλο Δείπνο δηλαδή στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε οτι Χριστός έγινε άνθρωπος για τον κάθε ένα από εμάς για να κάνει τον άνθρωπο Θεό. Και μας καλεί να γίνουμε ένα μαζί Του, και ένα μεταξύ μας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων