10/11/2022 10/11/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος ευρισκόμενος στην Αθήνα για ποιμαντικούς λόγους μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, προκειμένου να χοροστατήσει του όρθρου και να τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο περικαλλές παρεκκλήσιο του λαοφιλούς Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Καθηγούμενο της Ιεράς...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 20:20

Ο Μητροπολίτης Θήρας για τον Άγιο Νεκτάριο – “Αποτελεί πρότυπο εκκλησιαστικού ήθους και υπομονής”

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας για τον Άγιο Νεκτάριο – “Αποτελεί πρότυπο εκκλησιαστικού ήθους και υπομονής”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος ευρισκόμενος στην Αθήνα για ποιμαντικούς λόγους μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, προκειμένου να χοροστατήσει του όρθρου και να τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο περικαλλές παρεκκλήσιο του λαοφιλούς Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου π. Αλέξιο Παπαδόπουλο, τον προϊστάμενο του Ναού αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Κλάδη τον εφημέριο του Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Παπαθεοδώρου και τον ιεροδιάκονο π. Ιωάννη Καβανάλ.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας ως αφορμή το αποστολικό ανάγνωσμα, τόνισε στο πολυπληθές εκκλησίασμα με αφορμή τη φράση “εξαγοραζόμενοι τον καιρόν ότι αι ημέραι πονηραί εισίν” πως ο άγιος Νεκτάριος εκμεταλλεύτηκε κάθε περίσταση και δυσκολία της ζωής με μοναδικό στόχο και πόθο την ένωσή του με το Θεό, ο οποίος τον ανέδειξε μεγάλο και θαυματουργό Άγιο αλλά και πρότυπο καρτερίας και υπομονής για όλους τους πιστούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων