04/09/2022 05/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος παρευρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης της Κόρης της Θήρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαντορίνης. Την έκθεση εγκαινίασε η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τόσο το...
04 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2022 - 10:04

Ο Μητροπολίτης Θήρας στα εγκαίνια της έκθεσης της Κόρης της Θήρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαντορίνης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στα εγκαίνια της έκθεσης της Κόρης της Θήρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαντορίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος παρευρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης της Κόρης της Θήρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαντορίνης.

Την έκθεση εγκαινίασε η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για την υλοποίηση της μόλις προ ενός έτους υπόσχεσης έκθεσης της Κόρης όσο και το Δήμο Θήρας για τη χρηματοδότηση των εργασιών ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαντορίνης όπου εκτίθεται το σημαντικό αυτό αρχαιολογικό εύρημα.

Τόνισε ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν όλες τις πτυχές πολιτισμού της Σαντορίνης από τους αρχαίους χρόνους μέχρι και σήμερα» και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Υπουργό Πολιτισμού για τη συνεργασία στον τομέα της συντήρησης και ανάδειξης των εκκλησιαστικών βυζαντινών μνημείων της Μητροπολιτικής Περιφερείας.

Το μαρμάρινο άγαλμα της Κόρης της Θήρας αποτελεί ένα σπάνιο αριστούργημα της ελληνικής γλυπτικής του 7ου αιώνα π.Χ. που ήλθε ανέλπιστα στο φως τον Νοέμβριο του έτους 2000, κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφικής έρευνας στο νεκροταφείο της Αρχαίας Θήρας, στη νοτιοανατολική «Σελλάδα», από τον αείμνηστο Θηραίο αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων