22/05/2022 22/05/2022 Ο Μητροπολίτης Θήρας ευρισκόμενος στην Αμοργό χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καταπόλων συμπροσευχομένου του πολιού γέροντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρώην Θήρας κ. Επιφανίου, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πνευματική δίψα που έχουν οι άνθρωποι εξαιτίας της απομάκρυνσης από το Θεό, ο οποίος...
22 Μαΐου, 2022 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2022 - 17:24

Ο Μητροπολίτης Θήρας στην Αμοργό για την πνευματική δίψα των ανθρώπων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στην Αμοργό για την πνευματική δίψα των ανθρώπων

Ο Μητροπολίτης Θήρας ευρισκόμενος στην Αμοργό χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καταπόλων συμπροσευχομένου του πολιού γέροντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρώην Θήρας κ. Επιφανίου, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πνευματική δίψα που έχουν οι άνθρωποι εξαιτίας της απομάκρυνσης από το Θεό, ο οποίος αποτελεί το ζων ύδωρ, και της αναζήτησης επιστροφής προς “την πηγή της ζωαρχίας”.

Επίσης, συσχέτισε αυτή την επιθυμία του ανθρώπου με τη δίψα του Χριστού για την σωτηρία των ανθρώπων.

Προ του διευχών ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παρασκευάς Δεσποτίδης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην ενορία του Αγ. Γεωργίου Καταπόλων όπου για πρώτη φορά τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων