01/07/2022 01/07/2022 Η μνήμη των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων εορτάσθηκε στον επ’ ονόματί τους Ενοριακό Ιερό Ναό στα Θολάρια της Αμοργού. Την παραμονή της εορτής, πριν τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Αμοργού, υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού το ιερό λείψανο του θαυματουργού...
01 Ιουλίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2022 - 19:34

Ο Μητροπολίτης Θήρας στην εορτή των Αγίων Αναργύρων στα Θολάρια της Αμοργού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στην εορτή των Αγίων Αναργύρων στα Θολάρια της Αμοργού

Η μνήμη των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων εορτάσθηκε στον επ’ ονόματί τους Ενοριακό Ιερό Ναό στα Θολάρια της Αμοργού.

Την παραμονή της εορτής, πριν τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Αμοργού, υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού το ιερό λείψανο του θαυματουργού Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, το οποίο, κόμισε, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, ο αιδεσιμολογιώτατος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Πριν το πέρας της ιεράς ακολουθίας, ο εφημέριος του ναού αιδεσιμ. πρωτοπρ. π. Ειρηναίος-Χρυσοβαλάντης Πάσαρης καλωσόρισε το Σεβασμιώτατο στην Ενορία των Θολαρίων και τον ευχαρίστησε εκ μέρους των ενοριτών για την ευλογητή παρουσία του στην ετήσια πανήγυρη του Ενοριακού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Ποιμενάρχης της πολυνησιακής Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων, Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, χοροστάτησε του Όρθρου και ιερούργησε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμοργού, ιερείς της Αμοργού και τον ιεροδιάκονο π. Χαράλαμπο Σαλίβερο.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού μίλησε θεολογικότατα για την υψίστη αρετή της αγάπης , την οποία είχαν και οι Άγιοι Ανάργυροι κι αξιώθηκαν του χαρίσματος της θαυματουργίας.
Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων Αναργύρων ως και του ιερού λειψάνου του Αγίου Παρθενίου.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών τους ύμνους απέδωσαν ο πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς κ. Aleksandre Iashagashvili και πολυμελής χορωδία.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραΐσκος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων