07/05/2023 07/05/2023 Σήμερα, 7 Μαΐου, την τέταρτη Κυριακή από του Πάσχα, ημέρα όπου η Εκκλησία μας την έχει αφιερώσει στο θαύμα της θεραπείας του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος μετέβη στην Οία της Σαντορίνης, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Πλατσανής. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στο κήρυγμά...
07 Μαΐου, 2023 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2023 - 11:27

Ο Μητροπολίτης Θήρας στην Οία την Κυριακή του Παραλύτου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στην Οία την Κυριακή του Παραλύτου

Σήμερα, 7 Μαΐου, την τέταρτη Κυριακή από του Πάσχα, ημέρα όπου η Εκκλησία μας την έχει αφιερώσει στο θαύμα της θεραπείας του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος μετέβη στην Οία της Σαντορίνης, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Πλατσανής.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στο κήρυγμά του ότι τον παράλυτο δεν τον θεράπευσε η κολυμβήθρα, αλλά ο πανσθενουργός λόγος και η αγάπη του Χριστού μας, αφού στην απελπισμένη του διαπίστωση «ἄνθρωπον οὐκ ἔχω», έρχεται ο Κύριος και με τη θεραπεία είναι σα να του λέει «διά σέ ἄνθρωπος γέγονα, καί λέγεις ἄνθρωπον οὐκ ἔχω; Ἆρον σου τόν κράβατον καί περιπάτει», όπως αναφέρεται πολύ όμορφα και συγκινητικά σέ έναν από τους ύμνους της ημέρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων