18/10/2022 18/10/2022 Παρουσία πλήθους πιστών από την Αθήνα και πολλών περιοχών του Λεκανοπεδίου, σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων Αθηνών. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη,...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 14:59

Ο Μητροπολίτης Θήρας στην πανήγυρη του Αγίου Λουκά Πατησίων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στην πανήγυρη του Αγίου Λουκά Πατησίων

Παρουσία πλήθους πιστών από την Αθήνα και πολλών περιοχών του Λεκανοπεδίου, σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων Αθηνών.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, τους Εφημέριους του Ναού καθώς και επισκέπτες Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος, ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην ανάγκη ευαγγελισμού του λαού μας όπως μας εμπνέει ο Ευαγγελιστής και τέλος στην χαρά που εκφράζει ο Χριστός δια του Ευαγγελιστού όταν τα ονόματα μας γραφτούν στον ουρανό!

Στο τέλος, ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Ματθαίος αναφέρθηκε στην συγκινητική Επέτειο της εις Αρχιερέα Χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου, πριν ακριβώς ένα χρόνο, στη μνήμη του Ευαγγελιστού Λουκά στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και πλειάδα Αρχιερέων.

Παρέστη ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Συρίγος, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητος.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων