06/03/2023 06/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ Αμφιλόχιος μετέβη την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, στο Καμάρι της Σαντορίνης όπου χοροστάτησε του Αναστάσιμου Όρθρου και προεξήρχε στην εορταστική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης. Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και η ανάγνωση του Συνοδικού...
06 Μαρτίου, 2023 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2023 - 19:37

Ο Μητροπολίτης Θήρας στο Καμάρι Σαντορίνης για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στο Καμάρι Σαντορίνης για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ Αμφιλόχιος μετέβη την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, στο Καμάρι της Σαντορίνης όπου χοροστάτησε του Αναστάσιμου Όρθρου και προεξήρχε στην εορταστική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και η ανάγνωση του Συνοδικού της Ορθοδοξίας, κατά το τυπικό της μεγάλης Εορτής της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως αναφέρθηκε στο ιστορικό υπόβαθρο της σημερινής πανηγύρεως περί της Εικονομαχίας, η οποία ετάραξε την εκκλησιαστική και πολιτική πραγματικότητα του 8ου και 9ου αιώνος, αλλά και ανέπτυξε την ορθόδοξη θεολογία περί της τιμής των αγίων εικόνων. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους δύναμη για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και έτη πολλά, ορθόδοξα και ευλογημένα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων