27/06/2022 27/06/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Οίας. “Η κλήση των μαθητών του Κυρίου δεν αποτελεί έργο ανθρώπινο, αλλά πρόκειται για θείο προσκλητήριο με σκοπό την σωτηρία των ανθρώπων” είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμά του την...
27 Ιουνίου, 2022 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2022 - 9:43

Ο Μητροπολίτης Θήρας στον Άγιο Γεώργιο Οίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στον Άγιο Γεώργιο Οίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Οίας. “Η κλήση των μαθητών του Κυρίου δεν αποτελεί έργο ανθρώπινο, αλλά πρόκειται για θείο προσκλητήριο με σκοπό την σωτηρία των ανθρώπων” είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμά του την Κυριακή Β’ Ματθαίου.

“Ο Χριστός προσκαλεί όλους μας να μετάσχουμε στην πραγματικότητα της Εκκλησίας. Οι μαθητές δέχθηκαν αμέσως και χωρίς αναστολές την κλήση του Κυρίου: “Οἱ δέ εὐθέως ἀφέντες τά δίκτυα ἠκολούθησαν αὐτῷ”.
Στην συνέχεια σημείωσε ότι η κλήση των μαθητών δείχνει τη δύναμη του Θεού καθώς αυτούς που περιφρονούσε ο κόσμος, αυτούς διάλεξε για Αποστόλους Του ο Κύριος για να φανεί στον κόσμο πως η διάδοση του Ευαγγελίου δεν ήταν αποτέλεσμα δυνάμεως και σοφίας ανθρώπινης, αλλ’ ήταν αποτέλεσμα της δυνάμεως και της χάριτος του Θεού”, όπως ανέφερε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων