18/10/2022 18/10/2022 Τελέστηκε χθες, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό της οδού Πατησίων. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Μάξιμο Ματθαίο και πολλούς Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων. Τον...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 9:27

Ο Μητροπολίτης Θήρας στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Λουκά Πατησίων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Λουκά Πατησίων

Τελέστηκε χθες, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό της οδού Πατησίων.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Μάξιμο Ματθαίο και πολλούς Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, αναλύοντας τίς εξαίρετες ιδιότητές του ως Αποστόλου, ως Ευαγγελιστού και ως ζωγράφου.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Ματθαίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην ιστορική ενορία του Ευαγγελιστού Λουκά.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος και μέλη της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων