20/11/2023 21/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Πετρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα...
20 Νοεμβρίου, 2023 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 1:24

Ο Μητροπολίτης Θήρας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Πετρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της εορτής των Εισοδίων, τα οποία η ιερά Παράδοση μας παρέδωσε, τονίζοντας πως η Παναγία εισέρχεται τριετής στα Άγια των Αγίων του ιουδαϊκού ναού κατά σαφή παράβαση των κανόνων (αφού μία φορά το χρόνο εισερχόταν στα Άγια των Αγίων μόνος ο Αρχιερέας) και το γεγονός αυτό αποτελεί την προκήρυξη της σωτηρίας μας (όπως αναφέρεται στο απολυτίκιο της εορτής).

Και τούτο διότι προκαταγγέλλεται θαυματουργικά η ιδιαίτερη θέση και ο ρόλος που το μικρό αυτό κορίτσι θα έχει στην ενανθρώπηση του Θεού και τη σωτηρία των ανθρώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων