11/06/2023 11/06/2023 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Σύναξη Πάντων των Αγίων στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπιρείου Σαντορίνης, σήμερα, ημέρα κατά την οποία τιμάται ιδιαιτέρως η ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στον οποίο είναι αφιερωμένο παρεκκλήσιο στον αύλειο χώρο του εν λόγω Ιερού Ναού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων...
11 Ιουνίου, 2023 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2023 - 12:10

Ο Μητροπολίτης Θήρας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Ευαγγέλου Πρέκα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Ευαγγέλου Πρέκα

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Σύναξη Πάντων των Αγίων στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπιρείου Σαντορίνης, σήμερα, ημέρα κατά την οποία τιμάται ιδιαιτέρως η ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στον οποίο είναι αφιερωμένο παρεκκλήσιο στον αύλειο χώρο του εν λόγω Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και κατόπιν προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, κατά την διάρκεια της οποίας ετέλεσε και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Ευαγγέλου Πρέκα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Κυριακή των Αγίων Πάντων αποτελεί προέκταση της Μεγάλης Εορτής της Πεντηκοστής, της καθόδου του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία. Αναφέρθηκε στην πληθώρα των γνωστών και αγνώστων Αγίων της εορτής, που όλοι αποτελούν καρπούς του Παναγίου Πνεύματος και που μας καλούν στην μετοχή της αγιότητας του Χριστού.

Απευθυνόμενος προς το νεοχειροτονούμενο ο Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, πατρικώς τον εσυμβούλευσε να έχει αγάπη προς το Χριστό και την Εκκλησία, να είναι ταπεινός στο φρόνημα και να καταβάλει όλες του τις δυνάμεις για την διακονία των συνανθρώπων του.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο πρωτοψάλτης κ. Ευτύχιος Μαρκοζάννες, ο ιεροψάλτης της Ενορίας του Εμπορείου κ. Θεοδόσιος Φουστέρης, οι ιεροψάλτες κ.κ. Παναγιώτης και Ευάγγελος Βάλβης και σπιυδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας ετίθετο για προσκύνηση το ιερό λείψανο του εορτάζοντος Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού, μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος παρέστησαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας και ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας.

Ο νέος πρεσβύτερος θα αναλάβει ως Εφημέριος τη διακονία της Ενορίας του Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων